Асоциацията Либра, която стои зад проекта за криптовалута на Фейсбук, обяви

...
Асоциацията Либра, която стои зад проекта за криптовалута на Фейсбук, обяви
Коментари Харесай

Криптовалутата на Фейсбук сменя името си

Асоциацията " Либра ", която стои зад плана за криптовалута на Facebook, обяви през днешния ден, че се ребрандира като трансформира и името на бъдещата виртуална валута от  Libra на Diem, с цел да се дистанцира от първичната тактика и визия за плана, оповестена предходната година и ръководена от Facebook, съобщава Coindesk.

Освен това организацията удостовери публично, че се приготвя да започва " стабилната криптовалута " (stablecoin), подкрепена от щатския $, през идната година.

Създадената от Facebook асоциация, формирана от други 27 компании, също по този начин попълни дефинитивно управителния си екип като разгласи назначенията на Далия Малкхи за главен софтуерен шеф, Кристи Кларк като началник на личния състав, Стив Бънел като основен юридически шеф и Киран Радж като изпълнителен вицепрезидент за напредък и нововъведения и заместител общоприет консултант. Новите мениджъри се причисляват към оповестения преди този момент изпълнителен шеф Стюарт Леви, ръководещия шеф Джеймс Емет, основния шеф по спазването на стандартите Стърлинг Дейнс, основния финансов шеф Ян Дженкинс и генералния консултант Саумия Бавсар.

Заинтересованите регулаторните органи в действителност приветстват по-автономно съдружие, разяснява за Coindesk Стюарт Леви. Те желаят да видят съдружие, задоволително мощно да взима лични решения и да има управителен екип, който е в положение да управлява плана ".

" Отчасти заради тази причина ние взехме решение да променим и името от Libra на Diem, като новото име на криптовалутата ще влезе в действие от вторник ", уточни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР